Publicat el

Printemps des Poètes 2019 amb Eduard Escoffet

Printemps 2019 beauté

Un any més, el Centre Català de Luxemburg participa al més gran festival de poesia que acull Luxemburg: el Printemps des Poètes. En aquesta ocasió, les dates són 15, 16 i 17 de març. En aquesta edició, per cert, sota el tema de “La beauté”, el CCL tindrà una presència doble: d’una banda el poeta Eduard Escofet (o Escoffet, com signa ell) i, de l’altra, el guitarrista David Murgadas.

Els actes d’aquest festival són (el programa encara podria tenir alguna variació):

  • Divendres 15 de març, a partir de les 19.00, al Learning Centre de la Universitat de Luxemburg (7, Ënnert den Héichiewen; Belval), inauguració oficial del festival i recital de la meitat dels poetes convidats, entre ells, el català Eduard Escoffet.
  • Dissabte 16 de març, al migdia, brunch literari al restaurant de Neimënster, en presència de tots els poetes.
  • Dissabte 16 de març, a partir de les 20.00, Gran nit de la poesia a la sala Edmond Dune de Neimënster, amb la participació de tots els poetes convidats i els guanyadors del concurs Jeune Printemps. En aquesta ocasió, els interludis musicals aniran a càrrec del guitarrista català David Murgadas.
  • Diumenge 17 de març, a les 11.00, a la galeria Simoncini (al centre de la ciutat de Luxemburg), matinal de poesia amb la meitat dels poetes participants.

Tots els actes són gratuïts.

Eduard Escoffet

Eduard Escoffet va néixer a Barcelona el 1979. Poeta i agitador cultural, ha practicat diversos vessants de la poesia (poesia visual, escrita, instal·lació, poesia oral, acció poètica), tot i que el seu treball se centra en la poesia sonora i el recital en directe. A banda de la seva activitat en l’escena contracultural barcelonina, ha presentat el seu treball en festivals i programacions de poesia arreu d’Europa, a la Xina, Sud-àfrica, els Estats Units i diversos països de l’Amèrica Llatina. És cofundador del col·lectiu projectes poètics sense títol – propost.org (1996-2016). Va ser codirector de Barcelona Poesia (Festival Internacional de Poesia de Barcelona) entre el 2010 i el 2012 i va dirigir el festival de pràctiques poètiques actuals PROPOSTA al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2000-2004). En paral·lel, també ha treballat com a assessor en polítiques culturals.

Ha publicat els llibres de poesia Gaire (Pagès, 2012), El terra i el cel (LaBreu, 2013) i Menys i tot (LaBreu, 2017), i el llibre d’artista Estramps amb Evru (2011). Amb la banda d’electrònica Bradien, amb la qual va col·laborar entre 2009 i 2016, va publicar els discos Pols (spa.RK, 2012) i Escala (spa.RK, 2015). Va ser també comissari, amb Eugeni Bonet, del cicle de cinema Pròximament en aquesta pantalla sobre cinema lletrista al MACBA (2005). És coautor de les obres de teatre ¡Wamba va! (amb Gerard Altaió, Josep Pedrals i Martí Sales, 2005), Puaj./Ecs. (amb G. Altaió i J. Pedrals, 2005) i La Belbel Underground (amb Carles Hac Mor i G. Altaió, 2006).