Publicat el

Conferència «De la Guerra Civil Espanyola al Vietnam»

En el marc del Saló del Llibre organitzat pel CLAE, us presentem una conferència de l’escriptor David Castillo. Amb el títol «De la Guerra Civil Espanyola al Vietnam», l’autor ens il·lustrarà aquest tema (en castellà amb interpretació a l’anglès) a partir el seu darrer llibre:

El tango de Dien Bien Phu

El-tango-de-dien-bien-phu

A El tango de Dien Bien Phu, novel·la guanyadora del premi Joanot Martorell 2019, l’escriptor barceloní narra la història, complexa i poc coneguda, d’un grup de combatents llibertaris que van lluitar en dues guerres ben diferents: la Guerra Civil Espanyola i la Guerra d’Indoxina. Tot plegat, amb un relat coral fruit d’anys de recerca. Per descomptat, també ens parlarà de tot el treball d’investigació que hi ha darrera.

La conferència de David Castillo, en castellà (amb interpretació a l’anglès), serà introduïda i moderada per Jelena Bulić. Tindrà lloc a la sala 2 de LuxExpo, diumenge 1 de març a les 15.30. Entrada lliure.

Activitat en col·laboració amb AREL.

David Castillo és un vell conegut del Centre Català, car el vam convidar el 2015 al Printemps des poètes. Des de finals dels anys setanta, ha combinat la creació literària amb el periodisme. Abans de l’obra que ens presentarà, ha publicat tres antologies, dues biografies de Bob Dylan, la novel·la en vers El llibre dels mals catalans (2010) i quatre novel·les: El cel de l’infern (premi Crexells a la millor novel·la catalana del 1999), No miris enrere (premi Sant Jordi del 2001), El mar de la tranquil·litat (2010) i Barcelona no existeix (2014). Actualment presideix l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.

David Castillo
[Fotografia de Ferran Sendra]