Publicat el

ACTIVITAT ANUL·LADA – Dona i exili (conferència i concert)

Dissabte 28 de març, a les 18.00, al local (88, rue de la Semois; Luxembourg ville) us presentem la conferència-concert

Dona i exili

Per la part de conferència, comptarem amb Maria Àngels Cabré, crítica literària i directora de l’Observatori Cultural de Gènere. Ens parlarà sobre alguns dels aspectes del doble silenci que es va imposar a moltes dones: pel fet d’haver-se exiliat i pel fet de ser dones. Tal és el cas d’Aurora Bertrana, Mercè Rodoreda, Anna Murià, Teresa Pàmies i Teresa Rebull, figura central d’aquesta conferència-concert.

Pel que fa a la part musical, tindrem l’actuació en directe del duo format per Marta Rius i Guillem Ballaz. Ells il·lustraran la conferència amb peces de Teresa Rebull, que també poden explicar la situació d’altres dones en una situació semblant. Els textos de l’anomenada Àvia de la Nova Cançó ens sorprendran per la força i la vigència.

Teresa Rebull - Dona i exili

 

Teresa Soler i Pi o Teresa Rebull (1919-2015) va ser activista política (filla de dos anarquistes), cantautora i pintora catalana. Es va exiliar temporalment el 1939 i definitivament el 1941. A continuació, va viure a Marsella i París, on va col·laborar amb el Casal de Catalunya de París. De fet, gràcies al Casal va conèixer Raimon i es va introduir en el món de la Nova Cançó. Deixa de cantar el 1980, amb una gran excepció: un concert-homenatge el 2006 al Palau de la Música Catalana (amb Lluís Llach, Maria del Mar Bonet i Josep Tero, entre altres). Ha publicat una desena de discos i una autobiografia. També cal destacar que el 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Entrada lliure.

«Dona i exili» s’insereix dins el programa Música i exili del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.