Publicat el

A partir del 28 de setembre: inscripcions als exàmens de català de l’Institut Ramon Llull

S’ha obert el període d’inscripció per a les proves de català de l’Institut Ramon Llull. Teniu de temps fins al 14 d’octubre.

Proves d'avaluació i certificació - Institut Ramon Llull

L’Institut Ramon Llull organitza les proves per a l’avaluació i la certificació de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic. Els certificats de l’IRL permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s’estructuren en cinc nivells d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Si voleu veure una descripció més completa dels exàmens, consulteu els enllaços següents:

Nivell bàsic (A2)
Nivell elemental (B1)
Nivell intermedi (B2)
Nivell de suficiència (C1)
Nivell superior (C2)

L’any 2020 hi haurà una convocatòria única. Preneu nota, doncs, de les dates i els llocs per fer els exàmens:

Període de preinscripció del 28.9.2020 al 14.10.2020
Període de pagament del 16.10.2020 al 29.10.2020.

Calendari de proves:

Certificat de nivell bàsic (A2)
Data de la prova escrita: 7 de novembre de 2020
Certificat de nivell elemental (B1)
Data de la prova escrita: 7 de novembre de 2020
Certificat de nivell intermedi (B2)
Data de la prova escrita: 14 de novembre de 2020
Certificat de nivell de suficiència (C1)
Data de la prova escrita: 21 de novembre de 2020
Certificat de nivell superior (C2)
Data de la prova escrita: 21 de novembre de 2020

Data de les proves orals: es comunicarà a les persones interessades el dia de les proves escrites.

En relació a les mesures sanitàries relatives a la COVID-19, l’IRL ha fet pública aquesta nota:

La voluntat de l’Institut Ramon Llull com a organitzador de les convocatòries de les proves per a l’avaluació del coneixement del català fora del domini lingüístic és realitzar-les amb normalitat segons els llocs i les dates previstes.

Malgrat aquesta voluntat, la celebració de les proves es pot veure afectada per les mesures que puguin adoptar els diferents governs i autoritats de cada localitat seu d’examen per la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, mesures que l’Institut Ramon Llull haurà de seguir en compliment de la normativa, o per altres circumstàncies sobrevingudes relacionades amb la pandèmia.

En el cas que en alguna localitat no es puguin dur a terme les proves o s’esdevingui alguna incidència que n’afecti l’administració, l’Institut Ramon Llull posarà en coneixement de les persones interessades aquestes circumstàncies.

Si la impossibilitat de celebració d’una prova es produeix un cop fet el pagament, es retornaran els diners de la matrícula a les persones interessades. 

Els resultats de les proves es faran públics el dia 12 de febrer de 2021 i es podran consultar a la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull.

Data de publicació de resultats: 12 de febrer de 2021

Localitats d’examen:

Asunción, Ais de Provença, Amherst, Amiens, Amsterdam, Bari, Belgrad, Berlín, Birmingham, Bochum, Bolonya, Bristol, Brno, Brussel·les, Bucarest, Budapest, Buenos Aires, Cambridge, Cardiff, Chicago, Cork, Durham, Frankfurt, Glasgow, Granada, Guadalajara, Heidelberg, Hèlsinki, Jerusalem, La Plata, Leipzig, L’Havana, Lilla, Lió, Lisboa, Liverpool, Londres, Lorient, Luxemburg, Madrid, Marburg, Maynooth, Mendoza, Mèxic, DF, Mont-real, Moscou, Munic, Nàpols, Nova York, Osaka, Oxford, París, Poznan, Quito, Ratisbona, Rennes, Roma, Rosario, Saarbrücken, Salamanca, Sant Petersburg, Sant Sebastià, Santa Cruz de Tenerife, Santiago de Compostel·la, Santiago de Xile, Sao Paulo, Saragossa, Sevilla, Sheffield, Siena, Szeged, Tolosa de Llenguadoc, Tòquio, Torí, Tübingen, Venècia, Verona, Vitòria, Washington, Würzburg i Zadar.