Publicat el

Conferència virtual amb Maribel Berges, emprenedora en Biotecnologia

Continua el nostre cicle de converses virtuals sobre el coronavirus i més enllà amb una conferència de Maribel Berges, emprenedora en Biotecnologia. El títol que ens ha proposat és:

El desenvolupament de nous medicaments en temps de la COVID-19

La trobada serà divendres 1 de maig a les sis de la tarda, mitjançant l’aplicació Zoom.

Maribel Berges (© CataloniaBio&HealthTech)

En aquesta ocasió, Berges ens explicarà com funciona, en general, el desenvolupament de fàrmacs i com es pot modificar el procediment per fer-lo més àgil en temps de la COVID-19. Com sempre, la presentació anirà acompanyada d’un àgil torn de debat on podrem fer preguntes.

Maribel Berges és Enginyer Químic per l’Institut Químic de Sarrià, llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat Ramon Llull, i MBA de l’IESE. Va començar la seva trajectòria professional als Laboratoris Almirall, a l’àrea de R+D, com a enginyera responsable de l’escalat industrial de processos químics. Després de l’IESE, va treballar a la Caixa en l’àrea de màrqueting; posteriorment es va incorporar a la Fundació Bosch i Gimpera, l’oficina de Transferència de Tecnologia de la Universitat de Barcelona, on va dirigir el programa d’emprenedoria orientat a donar suport a els investigadors universitaris en la creació de spin-off.

És autora d’un manual sobre valoració i llicència de patents de nous productes farmacèutics. L’any 2009 va formar part de l’equip fundador de Spherium Biomed, empresa especialitzada en el desenvolupament de tecnologies biomèdiques procedents d’universitats i centres de recerca. Actualment és CEO d’Ability Pharma, empresa especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs oncològics. Contribueix mensualment al diari l’Econòmic, va ser membre de la Junta Directiva d’ASEBIO entre 2011 i 2015 i vicepresidenta de CataloniaBio & HealthTech entre 2018 i 2019.