Publicat el

Conversa virtual amb el xef Nandu Jubany

A darrera hora hem tingut la sort que un dels grans xefs catalans hagi acceptat la nostra invitació a una xerrada virtual. Per tant, dissabte 25 a les 19 hores (després de l’activitat infantil) podrem parlar via zoom amb

Nandu Jubany

Jubany (Monistrol de Calders, 1971) és un dels xefs més coneguts i reconeguts de Catalunya. Als 18 anys es va iniciar com a cap de cuina a l’Urbisol, el restaurant familiar, i després treballaria en altres establiments de prestigi. En la seva formació tindran molt de pes Juan Mari Arzak, Martín Berasategui, Carles Gaig i Faust Terra (Marcel), que li va donar la confiança necessària per començar la carrera de cuiner de restaurant gastronòmic.

Nandu Jubany

La tardor de 1995, Nandu Jubany i la seva dona, Anna Orte, obren les portes de Can Jubany en una acollidora masia d’arquitectura tradicional. Només tres anys després d’obrir, el 1998, el restaurant i el seu xef reben l’estrella Michelin. El 2001 va obrir un segon establiment: Mas d’Osor, a Viladrau. El juliol del 2005 obre El Serrat del Figaró, a Taradell, centre de recerca a més de restaurant. El 2006 inaugura l’Hotel Mas Albereda a Sant Julià de Vilatorta, fruit de la reconstrucció d’una masia catalana del segle XVI, i el seu equip passa a ocupar-se del restaurant Zona Diesel, un establiment de menús diaris d’alta qualitat en un àrea de servei.

El 2010, 2011 i 2013 Nandu Jubany participa al curs Science & Cooking de la Universitat de Harvard, als Estats Units, impulsat per la Fundació Alícia, amb una ponència sobre l’elaboració de les emulsions i l’allioli. A l’hivern del 2011 Nandu s’uneix a Carles Gaig per a la gestió dels restaurants Orígens, Arrels i Sol i Neu d’Andorra.

El 2014 la Guia Repsol li concedeix el seu màxim reconeixement gastronòmic d’Espanya, al xef i restaurant Can Jubany, amb tres Sols Repsol. El mateix any obre el restaurant FOC a Singapur. L’any 2015 celebra els 20 anys del restaurant Can Jubany. Tot just un any després, el 2016, celebra el 10è aniversari de Mas Albareda i inaugura dos nous restaurants: Can Carlitos, a Formentera, i el Foc Sent a Singapur.