Publicat el

Taller d’enigmes amb Josep Maria Ibarra

Dissabte 23 de gener us presentem un taller d’enigmes amb l’escriptor Josep Maria Ibarra. Ho farem a través de zoom i en dues sessions: de 16.00 a 17.00 hores per a nens de 6 a 12 anys, i de 17.30 a 18.30 hores per a nens de 13 a 99 anys.

Taller d'enigmes amb Josep Maria Ibarra

Aquest taller ens inicia en el món de les il·lusions òptiques i de la percepció visual a través de la imatge. Es tracta d’un Taller molt participatiu, on tothom pot interactuar en tot moment… De fet, cal fer jocs de mans, buscar animals amagats, respondre preguntes, escoltar instruccions i fins i tot explicar les diferents sensacions que provoca allò que apareix en pantalla.

L’animador del taller, l’escriptor Josep Maria Ibarra, ens demana: segur que les coses són com semblen?

Començarem, doncs, amb una successió de trucs òptics que ens faran, per exemple, veure imatges en una paret blanca. Continuarem amb aventures i reflexions extretes de La Colla del Segon Soterrani, la saga de novel·la juvenil creada per l’autor. També ens parlarà d’enigmes històrics reals per tal que, un cop acabada l’activitat, intentem trobar la solució en família.

Comptarem amb la col·laboració dels casals de París, Londres, Grenoble, Frankfurt, Araba, Saragossa, Sevilla i Madrid. Per participar-hi és imprescindible inscriure-us a la nostra adreça de contacte.

L’autor

Josep Maria Ibarra és un apassionat de la història. Va crear els personatges protagonistes de La Colla del Segon Soterrani inventant contes per als seus dos fills i, encoratjat per ells, ha intentat fugir de situacions comunes, d’històries predictibles, de trames massa simples i d’arguments sense intriga. En conjunt, els seus llibres pretenen ser un pont entre el conte infantil i la literatura pròpiament d’adults. Ja són quatre els llibres publicats, que poden ser llegits sense cap ordre predeterminat, i els escenaris son l’Índia del segle XVIII (El Gran Moghul), Nova York el 1872 (L’enigma del vaixell Mary Celeste), la Polònia del 1945 (L’enigma del Crononauta) i la Barcelona del 1926 (L’enigma de l’Idzumo). Tots ells publicats per l’editorial Gregal.