Publicat el

XXX Cicle de Cinema – El sostre groc

La darrera pel·lícula del XXX Cicle de Cinema serà El sostre groc. La veurem dijous 2 de febrer, a les 19 hores, al cinema Utopia. Ens acompanyarà l’actriu Violeta Porta, una de les protagonistes de la pel·lícula.

XXX Cicle de Cinema - El sostre groc

Darrera pel·lícula de la directora barcelonina Isabel Coixet, El sostre groc és un documental que dona veu a les actrius que van presentar una denúncia, el 2018, pels abusos sexuals comesos per dos professors a l’Aula de Teatre de Lleida. Malgrat que els delictes van ser provats, no hi va haver cap condemna perquè havien prescrit. Per aquest motiu, Coixet va descriure el documental com una manera de fer “justícia poètica”. El sostre groc va guanyar el premi Otra Mirada del festival de Sant Sebastià i el premi Gaudí al millor documental.

Ens acompanyarà en la projecció una de les actrius de la pel·lícula: Violeta Porta. Porta és actriu, guionista, ajudant de direcció i directora. Va estudiar a l’Aula de Teatre de Lleida, a l’Instituto de Cine NIC de Madrid, a l’Estudio Corazza (Madrid) i al Frank Stein Studio de Barcelona. Ha treballat, en les seves diferents facetes, en nombroses pel·lícules, sèries de televisió i obres de teatre. Serà un plaer parlar amb ella sobre el documental i sobre els seus projectes per al futur.

El XXX Cicle de Cinema compta amb el suport de Catalan Films and TV, Transports Fernández i la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Compta també amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Espanya a Luxemburg.