Publicat el

Jornada No pasarán 2023

Diumenge 22 d’octubre, a partir de les 11.00 del matí, tindrà lloc la jornada No pasarán 2023 a Dudelange. L’acte, organitzat com cada any per ABI-L, el CDMH i l’Ajuntament de Dudelange, serà davant el monument No pasarán a la Gare d’aquesta població.

Hi haurà intervencions de Paca Rimbau (presidenta de l’ABI-L), Dan Biancalana (batlle de Dudelange), Mars di Bartolomeo (vicepresident de la Càmara de Diputats), José María Rodríguez Couso (ambaixador d’Espanya a Luxemburg) i Georges Santer (president de la International Holocaust Remembrance Alliance). Seguirà una copa oferta per l’Ajuntament de Dudelange.

Jornada No pasarán 2023

Es tracta de la commemoració anual dels voluntaris de les Brigades Internacionals que van sortir des de Luxemburg, els Spueniekämpfer, i d’un recordatori dels horrors del feixisme. Els Spueniekämpfer van ser rehabilitats l’any 2003 per un vot unànim de la Càmara de Diputats, quan finalment es va reconèixer el seu compromís antifeixista. A més, el 10 d’octubre de 2021 es va inaugurar una placa en honor seu al pedestal de la Gëlle Fra.