Publicat el

Jornada sobre el còmic català

Dissabte 25 de novembre, a les 18 hores, presentem una jornada sobre el còmic català. Comptarem amb la presència de tres primeres espases del món del còmic, la historieta i el tebeo. Es tracta de Jaume Capdevila «Kap», Jordi Riera i Marika Vila. Tancarem la vetllada amb un sopar.

Jornada sobre el còmic català

En concret, Jaume Capdevila ens parlarà dels antecedents del còmic català. Per la seva banda, Jordi Riera repassarà l’evolució del còmic català des del franquisme fins a l’actualitat. Finalment, Marika Vila ens explicarà quin paper ha tingut la dona al còmic espanyol abans i ara.

Per a aquesta activitat comptem amb la col·laboració de l’Associació Cultural Tebeosfera.

D’altra banda, en acabar les xerrades, podrem compartir un pa amb tomàquet amb oradors i assistents, que ens permetrà acabar d’aprofundir, d’una manera més distesa, en aspectes potser no principals que hagin despertat l’interès del públic. El preu del sopar és de 10 euros i us voldríem demanar que us hi inscriviu per poder preveure el nombre de comensals. Ho podeu fer enviant-nos un missatge a la nostra adreça habitual.

Els convidats

Jaume Capdevila, més conegut com a Kap, col·labora amb publicacions com La Vanguàrdia, Mundo Deportivo, El Jueves, El Triangle, El Web Negre i, entre d’altres d’internacionals, Courrier International. El 2009 va guanyar el premi d’Humor Gat Perich. Ha publicat una cinquantena d’obres entre llibres de dibuixos, assajos i altres més difícils de classificar. El 2021 va publicar la novel·la gràfica Cavalls salvatges, amb guió de l’escriptor Jordi Cussà.

Jordi Riera és artista, escriptor i divulgador del món del còmic i de l’humor gràfic. Ha publicat diverses obres de referència en els estudis d’aquest àmbit. A més, ha exercit com a comissari d’exposicions de gran èxit.

Maria del Carme Vila Migueloa, més coneguda com Marika Vila, és il·lustradora i dibuixant. Publica il·lustracions i historietes des de 1973. També ha dibuixat historietes romàntiques i, sobretot, còmic d’autor a través de mitjans com Troya, Rambla, Butifarra! o El Papus. A partir dels anys 1980, treballa per a l’editorial Planeta-DeAgostini. Ha estat comissària d’exposicions En la vessant teòrica, cal destacar que és doctora en Humanitats amb una tesi sobre la representació de la dona en el còmic.