Publicat el

XXXI Cicle de Cinema

La nostra primera activitat de 2024 serà el XXXI Cicle de Cinema. En aquesta edició presentem cinc pel·lícules (una d’elles, infantil) entre el 20 de gener i l’1 de febrer. A més, comptarem amb un convidat d’excepció: Òscar Camps, fundador i director d’Open Arms.

XXXI Cicle de Cinema

Com sempre, les projeccions seran al cinema Utopia del Limpertsberg.

Començarem amb un cap de setmana de cinema català: dissabte 20 i dissabte 21 de gener presentarem dues pel·lícules catalanes recents: Creatura i Vasil. Continuarem dijous 25 de gener amb la cinta d’animació Dispararon al pianista i, dissabte 27, amb una altra obra d’animació en aquest cas infantil: Tadeo Jones 3. Finalment, conclourem el Cicle amb un luxe: la projecció de Mediterrani amb la presència d’Òscar Camps, protagonista de la pel·lícula en tant que fundador de l’ONG Open Arms.

Les pel·lícules

Dissabte 20 de gener, a les 20 hores, Creatura. La pel·lícula d’Elena Martín Gimeno ens presenta la història de la Mila, una jove que s’enfronta a un trauma per poder tirar endavant la seva vida després d’instal·lar-se en una casa d’estiueig. L’obra ha rebut diversos premis (a Canes i Sant Sebastià) i és la més nominada dels premis Gaudí d’enguany.

Diumenge 21 de gener, a les 18.30 hores, Vasil. Aquesta comèdia dramàtica d’Avelina Prat ens explica la història d’en Vasil, immigrant búlgar i gran jugador de bridge i escacs, i l’Alfredo, un arquitecte vidu i jubilat. La cinta va tenir molt bona rebuda i va recollir premis, sobretot per a la interpretació de Karra Elejalde.

Dijous 25 de gener, a les 21 hores, Dispararon al pianista. Anys després de l’aclamada Chico y Rita, Fernando Trueba i Xavier Mariscal tornen a col·laborar en una pel·lícula de dibuixos animats. En aquesta ocasió ens expliquen la història del pianista brasiler Francisco Tenório Júnior.

Dissabte 27 de gener, a les 16 hores, Tadeo Jones 3: la taula maragda. L’entranyable Tadeo Jones vol fer-se acceptar pels seus companys arqueòlegs i el fet que trenqui un sarcòfag i desencadeni un conjur no hi ajuda gaire. Una cinta divertidíssima, dirigida per Enrique Gato, que ha convençut a nens i adults.

Dijous 1 de febrer, a les 21 hores, Mediterrani. Basada en fets reals, la cinta ens mostra la història d’Òscar Camps, socorrista i activista badaloní, interpretat pel gran Eduard Fernández. Ha guanyat tres premis Goya i va estar nominada a deu premis Gaudí. A més, comptarem amb la presència d’Òscar Camps.