Publicat el

Conferència sobre el bandolerisme català

Dissabte 9 de març us convidem a una conferència sobre el bandolerisme català. Anirà a càrrec de Ricard Dilmé, dibuixant i divulgador, especialitzat en la figura de Joan de Serrallonga. Serà al local a partir de les 19.30 i, en acabar, soparem pa amb tomàquet.

Conferència sobre el bandolerisme català

Joan Sala i Ferrer, anomenat Joan de Serrallonga, és potser el més icònic dels bandolers catalans, convertit en llegenda. Tanmateix, el personatge real que la va inspirar roman encara força desconegut. A més, el bandolerisme s’inscriu en un context històric que és necessari conèixer per entendre la vida d’aquests homes (i alguna dona).

En parlarem amb Ricard Dilmé i Burjats (Santa Coloma de Farners, 1966). Autor de diversos llibres i còmics sobre Serrallonga, ens presentarà la seva darrera obra: Serrallonga: Biografia inèdita. Amb ell podrem parlar també d’excursionisme, la seva altra passió. De fet, combinar-les li ha permès recórrer els camins dels bandolers.

En acabar, soparem tots junts al local. La conferència és gratuïta i no cal inscripció, però si voleu venir a sopar, us agrairem que ens aviseu enviant-nos un mail a la nostra adreça. També us demanaríem que deixeu el trabuc a casa.