Publicat el

L’estiu és teu 2024

Com cada any per aquestes dates, arriba el programa L’estiu és teu, una proposta de lleure adreçada als infants i joves catalans que inclou uns torns específics amb places reservades per a residents a l’estranger d’entre 8 a 16 anys inscrits en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior.

La modalitat per a residents a l’exterior de L’estiu és teu 2024 l’organitza l’Agència Catalana de la Joventut en col·laboració amb la Direcció General de la Catalunya Exterior del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea.

Algunes estades del programa L’estiu és teu tenen unes places reservades per a infants i joves catalans residents a l’exterior en uns torns concrets. Aquestes places es caracteritzen perquè combinen activitats esportives i lúdiques amb l’aprenentatge del català. Els residents a l’exterior que participen en aquestes estades duen a terme dos tipus d’activitats. D’una banda, fan les activitats de lleure comunes (excursions, tallers, gimcanes, jocs de nit…), juntament amb els infants o joves que resideixen a Catalunya; en aquestes activitats, se’ls distribueix per grups d’edat, habilitats i afinitats. D’altra banda, també faran tres hores de català al dia, en un format lúdic i distès, per apropar-los a la llengua i la cultura catalanes. A més, la llengua vehicular de les estades és el català.

L’objectiu és que aprenguin passant-s’ho bé, convivint amb infants i joves vinguts d’arreu del món i també amb d’altres que viuen a Catalunya.

L'estiu és teu 2024

Quins torns hi ha aquest any?

Enguany hi ha tres torns amb places reservades per a residents a l’exterior, i les estades tenen lloc als albergs de la Molina i de  l’Escala, dos albergs de la Xanascat amb instal·lacions adequades per al  lleure on els infants i joves poden gaudir de totes les activitats proposades.

Tots els torns comparteixen les característiques següents:

  • Tipologia: combinades, és a dir, són estades de català i multiesportives que combinen diverses activitats d’esports d’aventura amb la pràctica de la llengua catalana i el coneixement de la cultura.
  • Edats: de 8 a 12 anys i de 13 a 16 anys.
  • Durada: 7 dies (6 nits).
  • Places: 20 reservades per a infants o joves residents a l’exterior per torn.

Els torns que tenen places reservades per a residents a l’exterior són els següents:

ALBERGINICIFINALPERÍODEPREU
L’Escala21.7.202427.7.2024Juliol498,00 EUR
La Molina28.7.20243.8.2024Juliol i agost456,00 EUR
La Molina4.8.202410.8.2024Agost456,00 EUR

El preu de l’estada per persona participant inclou:

  • Allotjament en règim de pensió completa des del sopar del primer dia a l’esmorzar del darrer dia i la roba de llit
  • Totes les activitats i el material necessari per dur-les a terme
  • Impostos

El preu no inclou, en cap cas, les tovalloles, la bugaderia, ni tampoc les despeses de desplaçament fins al lloc on es fa l’estada o des del lloc on es fa l’estada fins al punt d’origen.

Quines activitats esportives es fan durant l’estada?

Les activitats que es detallen a continuació són orientatives i poden variar fins que s’estableixi el calendari definitiu, però donen una idea de què fan els infants i joves durant l’estada.

A l’alberg de la Molina:

  • BTT
  • Descens en bot (només per a nois i noies majors de 13 anys)
  • Escalada
  • Ràpel
  • Scootering

A l’alberg de l’Escala:

  • Activitats de platja
  • Busseig lliure
  • Caiac
  • Flanqueig Litoral
  • Surf de rem (paddle surf)
  • Ràpel
  • Vela

M’interessa, com hi sol·licito plaça?

Si vols apuntar el teu fill o filla a les estades, has d’emplenar la sol·licitud de serveis del Registre i demanar el torn escollit. Tingues en compte que per poder-hi sol·licitar plaça han d’estar inscrits en el Registre de catalans i catalanes residents a l’exterior. El termini per presentar sol·licituds és del 2 d’abril al 24 de maig (o quan s’exhaureixin totes les places).

Les places són limitades i s’atorguen per ordre de preinscripció i preferència. Cal que hi hagi un mínim de 10 participants perquè es dugui a terme cadascun dels torns per a residents a l’exterior del programa L’estiu és teu.

Més endavant, rebràs més informació de l’Agència Catalana de la Joventut, que t’indicarà com i quan fer el pagament, i t’informarà d’altres aspectes relacionats amb l’estada.

Es pot optar a d’altres torns del programa L’estiu és teu 2024?

Sí, també pots inscriure el teu fill o filla a les altres estades que s’organitzen en el marc del programa L’estiu és teu. Podràs veure tots els torns en aquest enllaç.

En aquest cas, les inscripcions s’han de fer, a partir del dia 2 d’abril de 2024 directament en el portal de preinscripcions, no has de demanar el servei a través del formulari del Registre.

Tens dubtes?

Per a més informació, ens pots escriure a registrecatalans.exteriors@gencat.cat, o adreçar-te a estiuesteu@gencat.cat.