Publicat el

Printemps des poètes 2024 amb Raquel Casas

El cap de setmana del 26 al 28 d’abril se celebrarà a Luxemburg el Printemps des poètes 2024, amb la participació de la poeta Raquel Casas Agustí. La convidada del Centre Català intervindrà en els recitals de dissabte al vespre a Neimënster i de diumenge al matí a la galeria Simoncini. A més, com és tradició, hi haurà un recital d’obertura divendres al vespre a la Kulturfabrik d’Esch-sur-Alzette. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Uns dies després de la nostra celebració de Sant Jordi arriba el festival de poesia més internacional de Luxemburg. Hi prendran part dotze poetes de països diferents a partir de divendres 26 d’abril a les set del vespre. La primera sessió ocuparà l’escenari de la Kulturfabrik. Neimënster acollirà, com gairebé sempre, la segona i principal sessió del festival, també a partir de les 19 hores. Finalment, diumenge ens trobarem a les 11 del matí a la galeria Simoncini, al centre de la ciutat.

Raquel Casas

La nostra convidada d’enguany és Raquel Casas Agustí. Nascuda a Vilanova i la Geltrú el 1974, és llicenciada en Filologia Hispànica i doctora en Literatura Espanyola del s. XX. Exerceix com a professora de Llengua i Literatura a l’INS Dolors Mallafrè i Ros de Vilanova i la Geltrú. Ha publicat els llibres de poesia Astrolabi, Les randes del Paradís, La dona bilingüe (traduït al castellà), Vessar el càntir, Estimar Nick Kamen i Contracció (premi València de la Fundació Alfons el Magnànim). Pel que fa a la narrativa, ha publicat el volum de contes Balcons que escupen mitges, la novel·la breu Glitch (premi Mollerussa) i properament la novel·la juvenil Ferida (premi Joaquim Ruyra). Per altra banda, comparteix el projecte de videopòdcast i videopoesia anomenat geMMinades amb la també poeta Lídia Gàzquez, i condueix el club de lectura “Dijous entre lletres” a la biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes.

Printemps des poètes 2024