Publicat el

Xiquets de Tarragona a la Place d’Armes

Dissabte 1 de juny al migdia, a la Place d’Armes, els Xiquets de Tarragona ens faran una exhibició castellera que promet molt. Es desplaçaran expressament des de Catalunya per a aquesta activitat amb la intenció d’aixecar diferents castells i pilars. Ells seran molts, uns dos-cents. Tanmateix, també ens necessiten per fer pinya. Com bé sabeu, com més gran és la pinya, més espectaculars són els castells.

Xiquets de Tarragona a la Place d'Armes

La Colla de Castellers Xiquets de Tarragona té l’origen l’any 1881. Aquell any fou el primer en què una colla tarragonina enlairava castells amb el nom de Xiquets de Tarragona. Modernament, l’agrupació es va refundar el 1970 i és una de les colles més antigues i més prestigioses de Catalunya. La seva tasca principal és la construcció de castells humans, una tradició que ha estat reconeguda com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO. Avui dia, la colla està formada per més de 500 membres apassionats que dediquen temps i esforç a preservar i promoure aquesta tradició única. Tanmateix, es desplaçaran a Luxemburg “només” uns 200 matalassers. L’any 2014 es van convertir en colla de gamma extra després de descarregar el 2 de 9 amb folre i manilles.

Per a aquesta activitat comptem amb la col·laboració de la Generalitat, de l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona, de l’Ambaixada espanyola a Luxemburg i de la Ville de Luxembourg.