Publicat el

26 de gener: projecció de Mirant al cel (XVI Cicle de Cinema)

Mirant al cel és un documental amb elements de ficció que recorre els bombardeigs de Barcelona l’any 1938, durant la Guerra Civil Espanyola. La cinta, dirigida per Jesús Garay, fa dialogar una reconstrucció històrica precisa amb una colpidora ficció.

Mirant al cel

Aquest llargmetratge de ficció empeltat de documental reconstrueix, amb imatges d’època i material acabat de filmar, el que va ser el primer bombardeig sistemàtic sobre una gran ciutat. En especial, s’explica l’explosió d’una bomba sobre un camió de trilita davant del cinema Coliseum, a Balmes-Gran Via. Per fer-ho parteix del diàleg impossible entre dos rivals: un pilot italià del bàndol nacional i un soldat republicà encarregat de la defensa antiaèria de la ciutat.

Tindrem ocasió de veure aquesta pel.lícula a Luxemburg dilluns 26 de gener al cinema Utopia a dos quarts de deu del vespre (21h30). Es tracta de la primera cita del XVI Cicle de Cinema del Centre Català de Luxemburg. Podeu veure el programa complet, aquí. Tanmateix, us avancem el dia i els títols de la resta de projeccions (sempre al cinema Utopia):

  • Dilluns 2 de febrer (21:30): Pactar con el gato, de Joan Marimón
  • Dissabte 7 de febrer (16:30): Pérez, el ratoncito de tus sueños, de Juan Pablo Buscarini
  • Dilluns 9 de febrer (21:30): El silenci abans de Bach, de Pere Portabella