Publicat el

26 de juny: havaneres

Com mana la tradició, pels volts de Sant Pere, arriba la Nit de l’Havanera a Luxemburg. Divendres 26 de juny a dos quarts de nou del vespre (20.30h), a la sala Sang & Klang del Pfaffenthal (1, rue des Trois Glands; Luxembourg: podeu veure un mapa aquí) se celebrarà la tradicional vetllada d’havaneres de Luxemburg. Hi actuarà el grup Vallparadís, grans amics del CCL, que acompanyarà un banquet de pa amb tomàquet, botifarres, coca, cava i l’indispensable cremat.

Grup Vallparadís

Com saben els fidels seguidors de la Nit de l’Havanera del Centre Català, el grup Vallparadís pot oferir un repertori que va més enllà de l’havanera (que canten tant en català com en castellà). El seu repertori inclou, entre altres, valsos i cançons de taverna que fan més interessant la festa.

Quatre mots sobre l’havanera: com a gènere musical va nèixer a mitjan segle XIX a Cuba, resultat d’una barreja de ritmes anglesos, francesos i africans. Més tard, desembarcaria a la Península Ibèrica amb els mariners i emigrants que tornaven de l’illa i es va incorporar a la música del teatre d’aquella època (la sarsuela) i, de vegades, a l’òpera (penseu en Carmen). L’havanera, amb la seva càrrega de melangia, es cantava a tota Espanya, sobretot després de la pèrdua de les colònies, durant el segle XX. Avui es canta especialment a Euskadi (per part d’orfeons), a la zona d’Alacant (corals) i a Catalunya (en grups de tres a set cantants).

El preu (que comprèn pa amb tomàquet, botifarres, cremat, cava i coca) és de 35 euros (estudiants i socis, només 25 euros). Per reservar, poseu-vos en contacte amb nosaltres o bé truqueu al 691312193 o al 437281.

Atenció: el grup Vallparadís actuarà també dos dies després, diumenge 28 de juny, en el marc del Festival Latino. Aquesta segona actuació tindrà lloc a les 19h a la place Guillaume (Luxembourg Ville) i serà gratuït (com tots els concerts del festival). El Centre Català tindrà una parada durant tot el festival a la mateixa plaça: no dubteu a passar i saludar.