Publicat el

“Noche de vino tinto” (1966) – “L’essentiel du cinéma catalan”

Dijous 2 de juny a les 18.30 continua el cicle que la Filmoteca de Catalunya i la Cinémathèque de Luxemburg dediquen a les obres bàsiques del cinema català. En aquesta ocasió es projecta Noche de vino tinto (1966) de José Maria Nunes.

Amb el motiu continuat de la recerca de la comunicació per part dels dos protagonistes angoixats, Nunes ens fa partícips de moltes de les preocupacions existencials dels joves que després van protagonitzar el Maig del 68.

“No es tracta d’una rebel·lia política, cosa impensable en una pel·lícula espanyola d’aquella època, sinó d’una actitud que connectava amb la insatisfacció i el neguit existencial de la joventut europea d’aleshores” (Joan Lorente Costa). Jacinto Esteva és el productor del film.

Fitxa tècnica: Direcció: José María Nunes; Interpretació: Serena Vergano, Enrique Irazoqui, Rafael Arcos, Anie Séttimo; Producció: Espanya, Any: 1966; Idioma original: castellà; Durada: 100′.

noche de vino tinto

CINEMATHEQUE_JUIN_ESSENTIEL_CATALAN