Publicat el

L’imperi dels lleons de Sebastià Bennassar (Cafè Literari)

Imperi dels lleons

La propera reunió del Cafè Literari tindrà lloc el proper dijous 22 de setembre a les 18.15, poc abans de la conferència sobre Manuel de Pedrolo. Aprofitant la presència del seu autor, Sebastià Bennassar, a Luxemburg els lectors van triar la novel·la L’imperi dels lleons.

L’editorial n’ha dit:

Som al 1972. Jean Neige i la seva banda preparen el cop que els ha de consolidar com una de les bandes criminals més perilloses de França. D’aquí a fer-se amb el control de la màfia a Lyon hi ha un camí de sang que ells han començat a recórrer i que els durà, entre d’altres, a urbanitzar la Costa Brava, controlar la prostitució de mitja Europa i el tràfic d’haixix. La banda, sempre amb un peu als negocis il·legals i un altre en els de dubtosa reputació com la construcció, el 2006 es troba en un atzucac. Podrà el fill de Neige mantenir el clan al cim del poder?

Amb aquesta història, inspirada en algunes de les bandes mafioses franceses que han operat a casa nostra des dels anys setanta fins a l’actualitat, l’autor s’endinsa en el més profund de l’ànima humana amb una obra clau del gènere negre contemporani.

Segur que la lectura donarà peu a tractar molts temes. Tant literaris com d’actualitat.