Publicat el

Anunci del guanyador del concurs europeu de relats

Aquest any els casals europeus ens hem coordinat amb l’excusa de Sant Jordi i hem presentat una novetat molt especial: l’obra guanyadora del nostre concurs literari va tenir l’oportunitat de passar a una final europea. Concursos similars se celebren a moltes comunitats catalanes d’Europa. D’aquesta manera els guanyadors de cada una competeixen entre ells en dues categories: micro-relat i narrativa.

Com a al·licient principal, el jurat està format per tres coneguts escriptors: David Castillo, Martí Gironell i Gemma Pasqual.

Concurs europeu de relats

Diumenge 26, per celebrar també el Dia internacional de la Catalunya Exterior, vam anunciar els guanyadors:

  • Categoria de relat curt (fins a mil paraules): «Perdona’m» de Montse Oliva Vergara (Casal Català d’Araba)
  • Categoria de narrativa (més de mil paraules): «El club» d’Alejandro Molina (Casal Català de Brussel·les)
  • Mencions d’honor: «Hivernem» de Sandra Feixas (Casal Català de Lisboa) i «Canvi d’aires» d’Ariadna Pascual (Centre Català de Colònia).

Enhorabona als guanyadors i moltes gràcies al jurat.

El guanyador del concurs «Sant Jordi a mil» organitzat pel Centre Català de Luxemburg va ser «Treva i pau» d’un històric del CCL: Anton Marco. No va guanyar el concurs europeu però ens consta que el jurat el va valorar positivament i va destacar que el nivell general era molt alt. Podeu consultar tots els textos presentats al concurs luxemburguès aquí.