Publicat el

Conversa amb Teresa Carreras sobre periodisme en temps de la COVID-19

Dijous 28 de maig a les sis de la tarda mantindrem una conversa via Zoom amb la periodista Teresa Carreras per parlar sobre periodisme. Ho vincularem, un cop més, a tots els canvis provocats per la COVID-19. Per això la titularem:

La pandèmia també confon al periodisme en alguns països europeus

Què penseu del tractament mediàtic de la crisi del coronavirus? Es pot informar sense alarmar o, al contrari, infravalorar el perill? Quin és l’estat de salut del periodisme d’avui? Com es fa periodisme des del confinament? Com han afectat el virus i les mesures sanitàries a la professió periodística? Com s’adaptaran els mitjans de comunicació a la «nova normalitat»?

Conversa amb Teresa Carreras sobre periodisme

Aquestes són algunes de les preguntes que podrem fer a la mataronina Teresa Carreras, periodista i professora de Periodisme, col·laboradora de la UAB.

Corresponsal a Catalunya del setmanari El Siglo, dirigeix el programa de ràdio setmanal «Cruïlla d’Europa». De fet, Europa és una de les seves especialitats. Després de treballar durant anys al circuit català de Televisió Espanyola, va ser enviada com a corresponsal a Brussel·les d’aquest mateix canal. Hi va estar deu anys i, en tornar a Catalunya, va continuar vinculada a TVE, on va arribar a cap d’informatius a Catalunya. Avui continua sent una europeista convençuda. Com a prova, pertany a l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, que va presidir durant nou anys. Ha treballat també al diari Avui i a programes com Redes (amb Eduard Punset) i El Debate de la 2 (amb Josep Puigbo). Periodista de raça i molt convençuda de la importància de l’anomenat «quart poder», s’interessa també pel feminisme. Una mostra és el seu paper com a sòcia fundadora (i durant anys, també directora) de l’agència de notícies amb perspectiva de gènere La Independent. I actualment és la coordinadora europea del capítol regional de la xarxa GAMAG (Global Alliance for Media and Gender).