Publicat el

Conferència sobre la tradició del Tió

Ara que arriba Nadal, presentem una conferència (via Zoom) sobre un dels elements que defineixen aquest període de l’any a Catalunya: el tió. Dijous 17 de desembre, a les 19 hores, parlarem amb l‘antropòleg Josep Fornés i Garcia sobre els orígens i la tradició del tió. Organitza el Cercle Català de Madrid amb la col·laboració del CCL, la Federació d’Ateneus de Catalunya, la Diputació de Girona i la Secretaria d’Acció Exterior.

La tradició del tió

A més d’antropòleg, Fornés és mestre, museòleg i va dirigir molts anys el museu etnològic de Barcelona. També és autor d’un llibre sobre aquest tronc, que ha tingut diversos significats durant el temps que ha acompanyat la intimitat de la llar. En el seu llibre, Fornés revela els secrets que amaga el tió, més enllà dels regals que pot arribar a cagar la nit de Nadal.

Tot i que associem la tradició del tió amb els nens, la conferència està pensada per a un públic adult. Per participar-hi és imprescindible inscriure’s al correu del Cercle Català de Madrid abans del 15 de desembre.  El dia 16 de desembre s’enviarà l’enllaç per a la videoconferència.