Publicat el

Festival de les Migracions 2021 (Virtual)

Una de les grans cites anuals del món associatiu a Luxemburg és el Festival de les Migracions, però aquest 2021 la situació sanitària general n’ha forçat la suspensió. Tanmateix, per mantenir l’esperit del festival i conservar-ne alguna manifestació, se celebraran algunes conferències i tallers en línia. Com en altres ocasions, el Centre Català hi serà present.

Festival de les Migracions 2021

Les activitats començaran divendres 5 de març a les 16 hores, amb música: l’actuació dels artistes Manuela Ruffolo, Jorge Trindade i Modestine Ekete. A continuació, a les 18.30, se celebrarà un debat sobre el problema de la vivenda a Luxemburg en què participaran Henri Kox,  ministre de Vivenda, Jean-Michel Campanella, president de Mieterschutz Lëtzebuerg / Association de défense des locataires du Luxembourg, Line Wies, regidora de Déi Lénk a l’ajuntament d’Esch-sur-Alzette, Pascale Zaourou i Antonio Valente, vicepresident del CLAE.

Dissabte a partir de les tres de la tarda, hi haurà els tradicionals discursos d’inauguració i benvinguda al festival. Tot seguit, a les quatre, podreu escoltar la taula rodona titulada «Intégration? Discrimination? Régularisation?». Finalment, a dos quarts de set, tindrà lloc una taula rodona sobre les conseqüències psicològiques de la COVID que comptarà amb Franz D’Onghia, Salima Aarab, Claus Vögele, Giuliana Andreini i Sandra Rendall. La moderació anirà a càrrec del nostre amic Antoni Montserrat.

Per acabar, diumenge 7 de març, hi ha dues activitats previstes. A les 14.00 hores, una conferència sobre la reforma de la llei de les ASBL i, a les 16.00, una trobada literària (en francès) al voltant del tema del temps en suspens.

Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció obligatòria a partir del web del CLAE.