Publicat el

Teatre: «Memòria de les oblidades»

Divendres 26 i dissabte 27 de novembre, a les 20.00 hores, presentem l’obra de teatre Memòria de les oblidades a Neimënster, amb la col·laboració d’AREL. L’obra, escrita i adaptada per a l’escena per Tecla Martorell, recrea la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates. I la de l’única afusellada que encara roman en una fossa comuna de la zona. La direcció va a càrrec de Joan Pascual, compta amb la música de Ferran Barrios i la protagonista és l’actriu Rosa Andreu.

Un cop acabada la Guerra Civil Espanyola, el règim franquista va iniciar una etapa de repressió entre els considerats contraris. Milers de persones van marxar a l’exili, mentre que altres van patir tota mena de càstigs. No només el control i la humiliació, sinó també judicis sense cap mena de garantia, deportacions, empresonaments i fins i tot la mort.

Quatre dones, la Maria, l’Annita, la Dolores i la Teodora seran jutjades i condemnades a presó. Després, seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista, seran traslladades al convent de les Oblates, a Tarragona, convertit en presó. Soles, allunyades de la família i suportant dures condicions, acabaran els seus dies enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona.

Teatre: Memòria de les oblidades

L’obra compta amb el suport del Fòrum de Tarragona per la Memòria, que ha facilitat la documentació a partir de la qual s’ha escrit el text.

Divendres 26 podreu veure l’obra de teatre Memòria de les oblidades en català i dissabte 27, en castellà. Això sí, sempre a l’escenari de la sala Robert Krieps de Neimënster. Les entrades ja són a la venda. Podeu adquirir-les a la pàgina de Neimënster al preu de 20 euros (9 per als menors de 26 anys). Com és habitual, s’aplicarà el protocol CovidCheck.

Memòria de les oblidades

Amb el suport de: