Publicat el

Printemps des Poètes amb Helga Simon Molas

L’edició d’enguany del Printemps des Poètes tindrà lloc el cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre i comptarà amb la participació de la catalana Helga Simon Molas. Inicialment previstos a l’abril, els recitals s’han ajornat fins al primer cap de setmana de tardor per causa del coronavirus. A més, també ha calgut modificar el programa i aplicar totes les mesures sanitàries dictades pes les autoritats. El tema, tanmateix, s’ha mantingut «le courage»… quan el Ministeri de Cultura francès el va triar, l’octubre de l’any passat, segur que no imaginava que seria tan adient a la situació actual.

Helga Simon Molas
Helga Simon Molas

El Centre Català participa cada any en aquest festival de poesia, el més internacional de Luxemburg, i aquest any tampoc hi volíem faltar. Hi seran presents nou poetes vinguts de set països i, per part catalana, Helga Simon Molas. Tot i que vam poder escoltar-la via Zoom el dia de Sant Jordi, serà molt millor en viu i en directe.

El programa complet del festival és:
  • Divendres 25, a les 19 hores, al Casino Luxembourg: recital de poesia de la meitat dels poetes participants, inclosa la convidada catalana.
  • Dissabte 26, a les 19 hores, a l’abadia de Neimënster: Grande Nuit de la Poésie amb tots els poetes participants.
  • Dissabte 27, a les 11 hores, a la galeria Simoncini: recital-entrevista, retransmès pel canal de Facebook del Printemps (ateses les dimensions de la sala, no era segur fer-hi un recital amb públic). Ens acompanyarà Marc Thill, periodista del Luxemburger Wort.
Més informació sobre la nostra convidada

Helga Simon Molas (Sant Just Desvern, 1991) és doctora en Biomedicina i poeta. Els seus inicis en la poesia es van materialitzar en l’espectacle oral Amb els peus descalços (2016), en companyia de la pianista Clara Aguilar. Amb el llibre A la vora (2017) va guanyar el prestigiós premi Amadeu Oller de poesia. Treballa en un nou llibre de poesia sobre límits, per exemple, entre espai públic i privat: un tema ben present aquests dies.