Publicat el

Printemps des Poètes 2021 amb Lluís Roda

Arriba el Printemps des Poètes 2021, amb el poeta valencià Lluís Roda com a convidat del Centre Català.

A l’igual que l’any passat, el Printemps arriba a la tardor després d’un ajornament forçat per la situació sanitària. Malgrat les dificultats, el Centre Català de Luxemburg no ha volgut perdre l’ocasió de tornar a participar al més gran festival de poesia que acull Luxemburg. En aquesta ocasió, les dates són 24, 25 i 26 de setembre, i el tema és “Le désir”. Nou poetes, inclòs el nostre convidat, recitaran divendres, dissabte i diumenge, en tres escenaris diferents del país.

En concret, divendres al Celo d’Hesperange a partir de les 19 hores; dissabte a Neimënster a partir de les 19 hores i diumenge a la galeria Simoncini a les 11 del matí. A l’igual que l’any passat, aquest darrer acte, es farà sense públic i es retransmetrà per les xarxes socials. Pel que fa als actes presencials, tots dos se celebraran aplicant el protocol CovidCheck.

Podeu trobar el programa complet i descarregar-lo aquí.

Tots els actes són gratuïts.

Printemps des Poètes 2021 amb Lluís Roda
El poeta fotografiat per Ricardo Piquer

Una mica més sobre el nostre convidat

Lluís Roda (València, 1961) és autor de poesia, novel·la, assaig i crítica literària.

Entre els premis de poesia, destaquen el Vicent Andrés Estellés 1989 (Sobre l’hamada), el de la Crítica dels Escriptors Valencians 1999 (Buirac d’amor), l’Ibn Hazm 2005 (De l’ànima) i el Jocs Florals de Barcelona 2010 (Nadir), pel qual esdevé «Poeta de la Ciutat». A més, com a assagista, Sobreviure a la contemporaneïtat mereix el premi Joan Maragall 2001, «un brillant exercici de dissidència intel·lectual» (Avui) on alertava del desbordament actual.

La poesia de Lluís Roda naix com una renovadora alternativa a l’anomenada poesia de l’experiència de finals dels 80. Segons A. Cabrera, «explota una de les vetes literàries més particulars i incompartides que conec, i no solament dins la poesia en llengua catalana». Per a E. Bou, «ens ensinistra en les associacions inesperades, imatges corprenedores que ens obliguen a pensar, contra els ritmes gastats de poetes a l’ús».

Lluís Roda és un dels poetes antologats a In the shape of a human body I am visiting the earth (McSweeney’s, 2017). L’any 2018, Poetry International felicitava el #WorldPoetryDay amb un poema seu: «The poet said to his soul». Aquest és un dels poemes de Jas!, l’espectacle de jazz i de poesia creat per David Pastor i Lluís Roda.

Amb el suport de: