Publicat el

Conversa sobre cinema amb el crític Quim Casas

Diumenge 10 de maig, a les 18 hores, ens trobarem a Zoom per mantenir una conversa amb el crític de cinema Quim Casas. Tots sabem que el món de la cultura és un dels més perjudicats per la crisi. Si dimarts, amb Joan Dausà, vam parlar del sector de la música, diumenge veurem el del cinema. Cal dir, a més, que la indústria del cinema català no vivia el seu millor moment econòmic, tal com van manifestar nombrosos actors i directors durant el lliurament dels premis Gaudí, abans d’aquesta crisi.

Per tant, parlarem amb algú que coneix molt bé el cinema català i espanyol. Dibuixarà un panorama, tan acurat com sigui possible, de la situació de la indústria cinematogràfica a Catalunya abans i després de la COVID-19.

Conversa amb el crític Quim Casas

Quim Casas Moliner és crític cinematogràfic de El Periódico de Catalunya, Membre del Comité de Selecció del Festival de Cinema de San Sebastián i professor de comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). Imparteix cursos anuals al Museu del Cinema de Girona i a la la Cátedra de Cine de la Universidad de Valladolid. És també membre del consell de redacció de la revista Dirigido por i col·laborador de Rockdelux, Sensacine i La Llança. Es autor o coordinador de llibres dedicats a John Ford, Fritz Lang, Sam Fuller, Jim Jarmusch, Abel Ferrara, Philippe Garrel, Terence Davies, Clint Eastwood, John Carpenter, David Lynch, David Cronenberg, Georges Franju, Jacques Becker i Joseph Losey, entre altres. El seu darrer llibre va sobre les sèries de televisió La vida va en serie. De Star Trek a Mad Men.